Úvod » Postřehy z koncertů

Slavnosti pravého a levého břehu 12.9.2015

publikováno 15.09.2015 (aktualizováno 01.12.2015)

Účast na již pátých Slavnostech v Klecánkách

Opět po roce jsme se v Klecanech, potažmo v Klecánkách, sešli na nejlepší akci roku. Slavnosti pravého a levého břehu 2015 jsou zde již po páté.

Program probíhal na obou březích Vltavy od dopoledních hodin. Na své si přišli všichni příchozí. Atrakcí bylo nespočet. Chybět nemohl seskok parašutistů, únětické pivo, koláče od Lasíků, vaření polévek, noční ohňostroj a spousta muziky. Více o letošním programu na stránkách www.slavnostibrehu.cz.

Já zmíním alespoň několik vystoupení, které jsem sledoval osobně. Na levém břehu se zpožděním začala hrát balkánská dechovka Shum Davar, což jsou chlapíci, kteří by si zasloužili i pozdější čas, protože jejich muzika opravdu pobaví a zve k tanci. Poté jsem se již přesunul na pravý břeh, kde jsem doma a sledoval v první řadě vystoupení Lakomých Barek. Vystoupení se opět podařilo, i když je tradičně krátké oproti ostatním kapelám a vyvrcholilo nečekaným křestem nového CD Královničky. Více o celém koncertu se dozvíte z autentického vyprávění jedné z Lakomých Barek a tím pádem přímé účastnice vystoupení.

Za zmínku z mého pohledu ještě stojí kapela Traband, která rozhodně nezklamala očekávání a rozproudila diváky. A jako zlatý hřeb večera vystoupil Václav Koubek, který mne osobně hodně překvapil svým osobitým projevem. Kromě skvělých textů písniček se předvedl také jako výborný vypravěč a bavič. Jeho příhody ze života neměli chybu.

Takže páté Slavnosti jsou za námi a Klecany již nedočkavě vyhlížejí jejich šesté pokračování.

TREBOR  

A nyní již autentické vyprávění Lakomé Barky Yvon (díky za sepsání).   

Po velké (asi 3měsíční), pauze se Lakomé Barky opět sešly na zkoušku (několik zkoušek) na Slavnosti pravého a levého břehu, které se konají pravidelně druhou sobotu v září. K velkému nadšení se naplánovaly písničky z Kabaretu, což je CD“ Lakomé Barky uvádí…“. Zkoušky byly super, až jsem si někdy myslela, že nic nenazkoušíme, ale přísnota Delfína zabrala. „Bazar až dozpíváme!“. „Při rozezpívání ještě skládejte“(ty, co byly ví, Adléta už říkala, že jí bolí prsty). „Bude to takové uvolněné a odpočinkové, ale dýchejte.“ Jen velká Bára nám moc chyběla, ale nakonec jsme to zvládly, prostě se změnilo složení písní. Pro mě šok, protože jsem se doučovala narychlo, a jestli je Ulice tmavá nebo lesklá, mi vůbec nešlo do hlavy. Nakonec jsem to zvládla jen s malým tahákem velkého rozměru na Babičky na zemi, ne v ruce.

Myslím, že i Petr Nikl zvolil super repertoár, klidný, abychom si odpočaly. Po zvukovce Loučení-divné před začátkem vystoupení-ale nikdo netušil, že už ji nebudeme zpívat.  U Lva chyběl Petr Laurych, ale až na některé pohyby jsme ho i tak zvládly bravurně.

Petr Nikl opět odpočinková.

Další písnička byla Pánové, kdy Martina ukázala, co má za v krku-nebo v hlasivkách? A my se skoro jako sbor chytly, my jsme totiž úžasné.

Dál se střídaly písně Petra a Barek. Před poslední písničkou najednou Evice Lvice začala do mikrofonu mluvit něco o překvapení pro diváky i Barky. Vůbec jsem nechápala. Přinesla kufřík, (asi přijde kouzelník???), ale prostě řekla, že pokřtíme nové CD Královničky. Pak asi dost velkou chvíli nevím, byla jsem v šoku. Kdy a kdo tu všechnu práci zvládl udělat? To není možné! Ale bylo. Prostě některé Barky, i za pomoci svých mužů, to dokázaly. Úžasné překvapení, dojetí, radost, to vše se mísilo na pódiu i v hledišti.

Prostě nádherný den, nádherný koncert, nádherná atmosféra, vše zakončené nádherným CD.

Holky (i chlapi) moc velký dík. Yvon

Obrázky k článku

Album nebylo nalezeno. Zkontrolujte správnost adresy alba na Google Picasa.
https://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/109883940411720359466/album/SlavnostiPravehoALevehoBrehu1292015?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJ_Q1_K7n7nQHg&feat=directlink&kind=photo&imgmax=1200&thumbsize=144&access=public&max-results=300

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery